Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

neděle 29. ledna 2012

Jak bylo v Boskovicích

Do westernového městečka do Boskovic nás zlákal kapelník a basista kapely Popojedem Roman "Šimi" Šemora, který hostuje v bluegrassové kapele Cvykr. Souhrou okolností nás bylo jen pár (zimní dovolené, schůze YMCA,...), kteří měli včera volný večer a mohli si tam jet zatančit. Boskovice nás hned při příjezdu překvapily sněhovou pokrývkou (u nás kvetou sněženky). Alespoň jsme viděli, jak takový sníh vypadá.
V saloonu nás muzikanti srdečně vítali, přímo nabito tam nebylo. Parket (tedy vlastně palubku - nádherně se tam dupalo) ovládly naše tři páry a muzikanti nás moc nešetřili. V jejich svižném repertoáru jen těžko pro nás hledali pomalejší písničku. Ale nám to až tolik nevadilo. Horší by to bylo naopak. Přece jen máme více tanců na rychlejší hudbu. Kapela má výrazně odlišný repertoár od kapel, které běžně potkáváme. Byla to příjemná změna, i když bylo pro nás chvílemi náročnější se chytit (ale nakonec jsme zatancovali na všechno). Později přijela i zpěvačka Sabina, která je členkou taneční skupiny Country rebels. Střídavě buď zpívala na jevišti nebo tančila s námi na palubce.
Celkově to byl super večer v krásném stylovém prostředí. Od kapely máme slíbené i fotky.
Klip regionální televize z loňské akce Klubu českých turistů, kde Cvykr vystupoval... vydaná CD kapely i s ukázkami jejich repertoáru.

Žádné komentáře:

Okomentovat