Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

neděle 25. listopadu 2012

Jak bylo ve Vlčnově

Na předloňský Mikulášský country bál jsme měli ty nejlepší vzpomínky. Byli bychom přijeli i loni, ale z provozně-technických důvodů se bál nekonal. O to víc jsme se letos do Vlčnova těšili. Návštěvníky u vchodu vítala osobně Luciferka - Lenka Lukášová. Pořadatelé, taneční skupina Lukášovci, opět nezklamali, ba naopak přišli s dalšími nápady, jak potěšit návštěvníky večera. Ať už to byly různé vtipné nápisy na zdech a dveřích, které nás provázely už od vchodu, krásně zpracované vstupenky, jmenovky na stolech, nápojové lístky, ... předvánoční náladu navozující vánoční cukroví na stolech. Překvapilo nás i to, jak krásně, vkusně a nevtíravě lze uspořádat tombolu, opět vyvedenou do nejmenších detailů. Pro tanečníky ze vzdálenějších koutů naší vlasti měli přichystaný i nocleh a program na nedělní dopoledne - prohlídku vlčnovských búd.
Sál se zpočátku velmi pomalu plnil, ale nakonec moc volných míst nebylo. Na bál se sjeli téměř výhradně samí country tanečníci. Každá skupinka si vymezila taneční prostor, na nějaký taneček se daly i dvě skupiny dohromady, občas se našla dvojice, která se snažila přiučit novému tanci od jiných skupin,... večer plynul v příjemné atmosféře. Přátelé country byli  na bále nepřehlédnutelní. Tentokrát se nás zúčastnilo 21.
Hrála kapela Western. Písničky byly v dobrém tempu, přiměřeně rychlé, tancovalo se nám velmi dobře. Během přestávek jsme shlédli několik vystoupení a tanečních kreací. Mimo jiné nám Lenka Lukášová s tanečním partnerem Milanem předvedli tance, za které přivezli medaile ze soutěže.
Nakonec došlo i na slibovanou výuku  nového stylu tance, který se jmenuje two step. V tom jsme se ale projevili jako naprostá "dřeva", až na našeho chlapa jménem Zuzanka (bude nás to muset doma doučit).
Fotky od Franty.

Žádné komentáře:

Okomentovat