Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

středa 8. května 2013

Jak bylo v Kounicích

V březnu, na bále Honky Tonk, se nám dostal do rukou leták se spoustou akcí, konaných na hradu Dolní Kounice. V nabídce nás zaujal především - světe, div se - country bál. Měl se původně konat pod hradem, pod širým nebem, ale kvůli menším přeháňkám nám pořadatelé vymezili prostor bývalé hradní sýpky - jedné z mála opravených a způsobilých místností hradu. Bál začal už docela brzy, v 17 hodin. Možná i proto tam z počátku nebylo moc návštěvníků. V průběhu večera se sál přiměřeně zaplnil. Krásně nám hrála kapela Flek, kterou jsme naživo ještě neviděli, ale její dva členy a zvukaře už dávno známe.
Než se stačila zábava rozvinout, dostalo se nám pozvání k podvečerní prohlídce hradu. Nabídku jsme s nadšením přijali a nelitovali jsme. I když hrad (někdy mu říkají i zámek) působil jako hrubá stavba, je tady opraveno pár místností a díky jejím majitelům žije. Mají tady rytířský sál, kde mohou být zájemci po vykonání zkoušky povýšeni do stavu rytířského, v bývalém domku purkrabího je oddací síň a krásně opravená je i už dříve zmíněná sýpka. Ostatní části hradu jsou zakonzervovány, většina má novou střechu, a jinak čekají na příliv financí, aby se i jim dostalo dalšího vylepšení. O toto všechno se stará parta nadšenců, která se snaží přivést hrad k životu.
A teď už rychle zpátky na bál, kde na nás se svým vystoupením čekali Honky Tonk. Pěkně jsme si zatancovali, i když povrch nebyl ani trochu klouzavý. Zase to mělo tu výhodu, že nám nehrozilo podklouznutí podpatku. I nějaká výuka byla... Kromě nás tam z tanečních skupin byla jedna brněnská. Pokud jsme uměli stejné tance, dali jsme se dohromady... a dokonce jsme si zatancovali všichni společně i Celtic!
Další fotky od Franty ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat