Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

čtvrtek 19. května 2022

Jak bylo v Radišově

 


Jedním slovem paráda. Užili jsme si prodloužený víkend na chatě v Radišově opravdu skvěle, ani se nám nechtělo zpátky domů. Sjelo se nás nakonec 13 a první čtvrteční večer byl takový vypínací. Myslím to tak, že každý z nás u táboráku při špekáčku a dobrém vínku vypnul všední starosti a nechal večer plynout po svém.


Páteční den si každý naplánoval dle svých zájmů buď návštěvou historických památek v okolí, procházkou po Moravské Třebové nebo vyjížďkou na kolech. Večer pak opět společné posezení u dobrého jídla a pití. A kdo měl historie málo, mohl se zúčastnit promítání filmů z našich začátků anebo si připomenout jiné momenty naší činnosti. Umocněno to bylo tím, že se promítalo projektorem na zeď, a tak jsme si připadali jako v kině.

Sobotní program byl víceméně stejný, výlety do Litomyšle, Loštic nebo na kolech po okolí. Večer se pak dojídaly zásoby, grilovalo se maso a to vše se zapíjelo chlazeným pivem a vínem. Když už jsem zmínil to chlazení, na to byl ideální sklípek ve svahu, nebylo ani třeba dávat pití do ledničky. To nebylo ze sedmého, ale snad z dvanáctého. 😊

No a pak přišla neděle. Balení, nakládání a úklid. Smutný závěr našeho víkendu. Předali jsme chatu majitelce a vyrazili k domovu. Opět každý svou trasou podle toho, kde se chtěli ještě zastavit. Navštívili jsme i hrad Svojanov, který byl víceméně po cestě a který je opředen pověstmi a v naší dávné historii hraje nezanedbatelnou roli. Po cestě oběd a pak už jen vítání s domovem, rodinou a Macíčkem.


Na závěr se sluší poděkovat Hance za zorganizování výletu a zajištění chaty, Věrce za bezkonkurenční snídaně a dbaní na ranní hygienu při čištění zubů a vůbec všem, že nezapomněli přibalit dobrou náladu a pohodu. V této hektické době to byl opravdu balzám na duši.

Kompletní fotoreportáž od Jany jako vždy na:  https://pratelecountry.rajce.idnes.cz/Vikend_Radisov/



Žádné komentáře:

Okomentovat