Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

čtvrtek 16. ledna 2020

Jaký byl náš uplynulý rok?

Náš soubor se v loňském roce stal součástí TJ Sokol Velké Pavlovice, a navštěvovalo jej 19 tanečníků a tanečnic. Tento rok byl také desátým rokem naší činnosti.
V lednu Občanské sdružení Nedánov v Boleradicích slavilo 20. výročí svého založení a na oslavu zvolilo to nejlepší - uspořádalo country bál. Naše skupina měla tu čest předvést své umění ve dvou vstupech.
V březnu nás pozvala kapela  Rančeři na country večer, který pořádala obec Jiříkovice, u příležitosti otevření nové sportovní haly a zároveň nás požádali o vystoupení -  abychom místním předvedli něco z country tanců. Společně s námi se předvedla taneční skupina La Quadrilla z Brna a Vašek Čiháček se svojí western show. 
Poslední sobota v březnu patřila našemu již 5. Country bálu. I když jsme měli pořadatelské a hostitelské povinnosti, předvedli jsme premiéru našeho vystoupení „Oranžový expres“. K tanci a poslechu nám hrála kapela Popojedem.
V dubnu jsme se podíleli na úklidu okolí města a to od zastávky k rozhledně Slunečná. Po práci jsme si poseděli u táboráku.
Koncem tohoto měsíce jsme vystupovali na Železničářském bále v Břeclavi, kam naše nejnovější vystoupení s železničářskou tématikou padlo jako ulité.
V květnu jsme naším uměním potěšili důchodce v sousedních Němčičkách.  Předvedli jsme dvě vystoupení - už starší „Babu“ a náš nový „Oranžový expres“.
Koncem května se několik našich členů zúčastnilo semináře klasických country tanců ve Stříbském mlýnu u Ivančic.
Začátkem července vzpomněli velkobílovičtí Sokolové výročí upálení Mistra Jana Husa. Při této příležitosti uspořádali regionální slet, který jsme obohatili také našimi country tanci. Po návratu domů jsme oslavili i my Husovo výročí táborákem u chatičky.
Začátkem srpna jsme organizovali Country večer pod Slunečnou. Tuto akci jsme museli na poslední chvíli odvolat pro nepřízeň počasí (kdo by čekal, že bude v srpnu chladno, větrno a deštivo).
V září nás pozvalo židlochovické TIC, abychom vystoupili u příležitosti slavnostního otevření cyklostezky. Také tady jsme předvedli dvě choreografie – „Karolínu“ a „Babu“.
V říjnu se pravidelně zúčastňujeme víkendového semináře country tanců v Bludově pod vedením našeho oblíbeného Míry Procházky. Protože Bludov se nachází až u Šumperka, spojujeme si tuto akci i s malým výletem a nezbytnou pyžamovou párty.
Několik našich členů dalo přednost semináři s Ivanem Bartůňkem v Luhačovicích, kde neopomněli využít výhod lázeňského města.
V posledním měsíci loňského roku jsme vystupovali na Mikulášské přehlídce country tanců ve Veselí nad Moravou. Přehlídky se zúčastňují taneční skupiny s tím nejlepším, co mohou předvést. Ani my zde nemůžeme chybět.  Naším „Oranžovým expresem jsme pobavili ostatní účastníky a sklidili za vystoupení velkou pochvalu.
Závěrem roku jsme společně oslavili i Silvestra a vstup do nového roku.
Mimo tento výčet našich aktivit jsme se zúčastnili spousty country večerů a bálů.

Žádné komentáře:

Okomentovat