Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

sobota 1. září 2012

Vinobraní - sobota

V sobotu jsme si šli v klidu prohlédnout nově opravený "zámeček" - nyní vzdělávací středisko Ekocentrum Trkmanka, ale zlákala nás k poslechu a posléze i k tanci folková kapela A. M. Úlet. Slyšeli jsme ji před rokem na slavnostním otevření dětského hřiště v novém parčíku. Od letošního července hrají v nové sestavě (přibyli jim dva členové) a zdá se, že trochu přitvrdili.
Prohlédli jsme si nové reprezentační sklepní prostory, které nesou jméno Františka (Štěpána) Lotrinského, a když už jsme se konečně chtěli podívat do zámečku, narazili jsme na osamělého písničkáře Pavla Helana. Hrál prázdnému nádvoří svoje i převzaté skladby. Zastavili jsme se tedy...  jednak nás zaujal a jednak nám ho bylo i trochu líto, protože neměl žádné publikum. Když se nám nabídl, že zahraje i country (viděl nás předtím tancovat), nešlo na skrytou výzvu jinak zareagovat, než opět tančit (a to my moc rádi). Tak jsme si navzájem udělali radost. I pár diváků se nakonec na chvíli zastavilo... Pavel Helan se ukázal jako skvělý muzikant a výborný imitátor Karla Gotta a Karla Hály.
Pak už konečně přišla na řadu i prohlídka zámečku.
P.S. Třeba nám někdo z diváků pošle i fotku.

Žádné komentáře:

Okomentovat