Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

sobota 14. srpna 2010

Večer v Mikulčicích

Nivničtí nás probudili z předhodovní horečky a přivedli naše myšlenky na country. Svolávali jsme se opravdu narychlo (stále nemám všechna telefonní čísla). Ne všichni jsou doma z dovolené, ne každý mohl odběhnout od pečení koláčů, "piglování" krojů,...
Nakonec jsme dali dohromady celé dva páry a vyjeli do Mikulčic, kde U Losíka hrála country kapela Countrio. Nejprve jsme si mysleli, že jsme si spletli adresu. S klobouky na hlavách jsme působili poněkud nepatřičně. Ale podle připravených nástrojů na pódiu jsme usoudili, že jsme na správném místě. Návštěvnost byla velmi vysoká. Pořadatelé nám operativně poskytli stolek a židle, jinak už nebylo kde sedět.
Jak už bývá zvykem, nevyhnu se ani hodnocení tanečního povrchu. Tentokrát byl parket betonový. Byly to takové vzorky toho, jak se může beton během doby vyvíjet, sem tam se něco přemázne a kousek vyspraví asfaltem. Jako taneční botky by byly nejvhodnější pohorky.
Velmi příjemnou součástí večera bylo Countrio. Jejich repertoár má široký záběr. Hráli od klasických country a trampských písní až po skladby Erika Claptona. Jejich vstupy byly tak dlouhé a přestávky tak krátké, že jsme nebyli schopni být celou dobu na "parketu"!
Celý večer se blýskalo - o půlnoci nás rozehnala bouřka.
P.S. Nivničtí nakonec jeli do Jalubí

Žádné komentáře:

Okomentovat