Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

čtvrtek 28. října 2021

Jak bylo v Bludově

 



S napětím jsme očekávali 15.říjen, jestli nám covid opět nepřekazí taneční seminář v Bludově. Naštěstí se nic mimořádného nestalo, a tak jsme v pátek odpoledne vyrazili směr Brno, Olomouc a Bludov. V pohodě jsme se ubytovali na zarezervované chatě a pak hurá do víru tance do kulturního domu. Máme tu spoustu přátel, se kterými se rádi každoročně setkáváme (krom loňska), takže vítání nebralo konce. Ale nakonec přeci jen došlo i na tancování. Coleroval tradičně Míra Procházka ze Šumaváčku a pod jeho vedením následoval jeden tanec za druhým.

I když se tancovalo do pozdních hodin, neodpustili jsme si na chatě ještě tradičně pyžamovou párty. Tu pak krátce po půlnoci rozpustila Věrka, s tím, že nás čeká náročná sobota.

A měla pravdu. Tancovalo se jako o život, tanec střídal tanec, jak už to u Míry bývá. Naštěstí jsme měli po obědě delší oddychové volno, a tak jsme vyrazili na menší výlet do nedalekého Bludovečku. Nádherné počasí způsobilo to, že se na chvíli z důstojných maminek a babiček staly rozpustilé dětičky, dovádějící na místním dětském hřišti. Cesta zpátky vedla kolem jelení a dančí obory, kde naše dámy obdivovaly mohutná paroží přítomných krasavců. Odpolední siestu jsme zakončili jak jinak, než v cukrárně u kafíčka a zákusku. Následovala opět série výukových tanců, ukázky vystoupení a volná zábava. A samozřejmě na chatě posezení v pyžamech.

V neděli se Míra věnoval opakování z předešlých dnů a před jedenáctou hodinou byl seminář ukončen. A jelikož se v pátek konalo mohutné vítání, muselo zase v neděli následovat mohutné loučení. Jako vždy byla v Bludově úžasná atmosféra. Bezva parta tancechtivých lidiček a ani to počasí nebylo k zahození. Děkujeme Pohodářům za bezva organizaci a když zdraví a hlavně kolena dovolí, budeme se těšit na seminář 2022.

Na fotodokumentaci od Jany se podívejte zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat