Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

neděle 22. října 2017

Jak bylo v Ivančicích

Už v Bludově nás kamarádi z Ivančic zvali na jejich tradiční akci „Volební guláš pro nevoliče“. A protože jsme u nich ještě nebyli, pozvání jsme s radostí přijali. Po trochu dobrodružném závěru jízdy jsme dorazili na místo konání akce. Jejich sál je totiž ukrytý mimo civilizaci v bývalém učilišti a k tanci slouží zrekonstruovaná jídelna. Překvapil nás nejen nádherný prostor pro tancování, ale i připravené pohoštění pro všechny zúčastněné. Nechyběl samozřejmě již zmiňovaný guláš (kančí a segedínský), ale i domácí tlačenka, paštika, masíčko a další dobroty z domácí kuchyně našich hostitelů. To vše zapíjené domácím vínem, nabízeném v množství ne zrovna malém.
Ke spálení nabytých kalorií se ze všech sil snažila skupina Staří sklerotici, která celý večer hrála klasické trampské písničky k tanci i poslechu. Ale převážně k tanci, protože celý sál byl jen pro tanečníky. Užili jsme si spoustu dobré zábavy, vyzkoušeli nové tanečky a když jsme jako poslední opouštěli sál, slíbili jsme si, že se sem opět někdy vrátíme. Není nad to se setkávat v této chaotické době s pohodovými lidmi a dobrými kamarády, které spojuje společná radost – country tanec.
Děkujeme našim hostitelům Janě a Vojtovi z Ivančic a obdivujeme jejich obětavost a nadšení, s jakým pořádají takové akce. A určitě se s nimi rádi se všemi ještě někdy uvidíme.
Více fotek naleznete ZDE.

1 komentář: