Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

neděle 16. února 2014

Jak bylo v Prušánkách

Tuto sobotu bylo v našem blízkém okolí "přebálováno". Na výběr jsme měli Country bál v Moravském Žižkově, v Prušánkách a v Čejči. Zatímco do Moravského Žižkova vyrazila hlavní skupina (skupina Amulet country skýtá záruku dobré muziky, na kterou se i dobře tancuje), dva páry se vydaly na průzkum do Prušánek. S Kapelou starých časů jsme se zatím nikde nepotkali, přestože jsou právě přímo z nedalekých Prušánek.
Kapela byla zároveň pořadatelem bálu. Podle informací na jejich stránkách jsme věděli, že se nejedná o typickou country kapelu. Používají při svém hraní kromě kytary, banja, kontrabasu, foukací harmoniky a dobra i trumpetu, klarinet a saxofon, a jejich produkce je žánrově pestřejší. Na bále hráli country písničky (až ke konci dali pár od Šlitra a Suchého). Tancovalo se na ně dobře, písničky měli spíš středně rychlé.  Na pódiu se střídali s výbornou bluegrassovou kapelou Stopy, která přijela až z Partizánskeho.
Hned úvodem bálu nás čekala výuka pod taktovkou Lidky z Lednického ranče. Lednický ranč jsme měli možnost vidět ještě v průběhu večera při dvou vystoupeních, další tři byly v podání děvčat z Black and White Hodonín.
Návštěvnost bálu byla docela velká, moc volných míst nezbývalo. Naštěstí byl parket přiměřeně plný, takže tancovat se většinou dalo. Kromě našeho skromného zastoupení a Lednického ranče přijeli i Countrypřátelé z Veselí a objevili se i bílovičtí tanečníci. S velkým nadšením tady tancovala místní skupina.
Fotky z bálu jsou ZDE.
Náladu na bále přiblíží krátké VIDEO.
Čekáme zprávy z Moravského Žižkova...

Žádné komentáře:

Okomentovat