Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

středa 26. června 2013

Country v cihelně

Vlastivědný spolek Rosicko-Oslavanska pořádá:
29. 6. 2013 na staré Cihelně ve Zbýšově otevírání léta, pod názvem NEJEN ŠMELCOVNA, ALE I CIHELNA. Začátek 14:00, k poslechu budou hrát Noví Kaskadéři (country music). Občerstvení zajištěno, vstupné ZDARMA.
Jak se k naší historické cihelně dostanete:
1. Projedete Zbýšov u Brna, po projetí kolem benzinové pumpy se hned dáte 90° doleva. Pojedete stále po cestě dolů k lesu, kde se nachází stará cihelna. Už při odbočení za benzinovou pumpou vás budou navádět naše směrovky.
2. Když budete přijíždět od Oslavan, tak po příjezdu do kopce do Zbýšova otočíte o 90° vpravo a poté stále po cestě dolů k lesu.
Co můžete při výletním odpoledni v okolí historické cihelny zhlédnout na našich informačních turistických panelech:
1. Zaniklou raně středověkou vesnici Studýn na soutoku zbýšovského potoka "Brodky" a neslovického potoka.
2. Rybičkovu skálu: je známá i v zahraničí, bádala zde řada významných geologů a paleontologů. Je středem výzkumu až do dnešních dnů. Dosud zde bylo nalezeno obrovské množství úlomků fosilních rybek. V roce 2007 zde byl ukončen dvouletý grantový výzkum Boskovické brázdy ministerstva kultury. Byla zde při této příležitosti nalezena nová lokalita asi 300 metrů jižně od Rybičkové skály s obrovským množstvím fosilních nálezů ryb i hmyzu. I z oblasti flóry se v této lokalitě nacházejí vzácné rostlinné druhy.
3. Když přejdete po lávce u staré středověké vesnice a dáte se doprava, po proudu neslovického potoka, dále Vás naše značení přivede ke studánce Barbora. V září loňského roku se uskutečnilo v kině Horník ve Zbýšově 230. výročí zahájení těžby uhlí ve Zbýšově na Barboři. Právě před 230 lety měli havíři jediný zdroj vody, a to právě z této studánky Barbora.
Pokud máte větší zájem o naši činnost máme webové stránky:  www.zbysov.info
Vlastivědný spolek Rosicko-Oslavanska, oblast Zbýšov

Žádné komentáře:

Okomentovat