Každý si jistě vybaví ty romantické chvíle u táboráku, kdy se s písničkami v trampském a country stylu setkal. Jsme rádi, že na melodii těchto písní dokážeme i zatančit. Stali se z nás tedy přátelé country (nejen tanců), i když mnozí jimi byli už dávno před tím...

zkoušky v tělocvičně

zkoušky v tělocvičně
Zkoušíme v malé tělocvičně ZŠ v úterý od 19:00 hodin.

neděle 12. června 2011

Jak bylo v Nivnici

Loňskou přehlídku amatérských tanečních country souborů v Nivnici jsme absolvovali v roli diváků. Přece jen jsme měli respekt před ostatními tanečníky. Už na přehlídce jsme si řekli, že bychom "do toho" mohli příští rok jít. Během následujících měsíců se zrodila (ne úplně snadno) naše první, a zatím jediná, choreografie. Premiéru jsme si odbyli u nás na bále..... představení v Nivnici bylo od té doby už naším pátým vystoupením na veřejnosti.
Na 3. ročník přehlídky se do Nivnice přihlásilo 22 tanečních souborů. Dva soubory nepřijely. Každý soubor předvedl během odpoledne jedno nebo i dvě vystoupení. Nejsilnější zastoupení měli právě nivničtí. V této typické moravskoslovácké obci (přibližně stejně početné jako Velké Pavlovice) fungují kromě nejzkušenějších tanečníků z Kentucky i další dva "dospělácké" country soubory - Alabama a Country Žet. Nechybí jim ani dorost - dětský soubor Hurikánek. I ten má tři oddělení. Asi nejdál to do Nivnice měli Pohodáři z Bludova, Honky Tonk z Brna, Pralinky z Velkého Ořechova, Lednický ranč a my. Za nás vystoupilo 9 párů. Hodiny poctivého tréninku v tělocvičně přinesly své ovoce, vystoupení se povedlo a mezi ostatními soubory jsme se rozhodně neztratili.
Pro příští rok předali nivničtí pořadatelskou štafetu zpět do Pašovic, kde původně vznikl nápad tento festival pořádat a kde se konal i jeho první ročník.
Večer pokračoval country bálem za doprovodu kapely Texas z Holešova. Přestávky vyplňovala různá taneční vystoupení. Ta už většinou nebyla typicky country, ale to vůůůůbec nevadilo. O to více pestřejší podívaná to byla. Večer uplynul jako voda, ani jsme se nenadáli, kapela balila, tak nezbylo, než taky prásknout do koní......
* * * * *
Na YouTube máme záznam našeho vystoupení
Na stránkách Kentucky Nivnice se objevily první fotky z přehlídky.
Pár fotek z našeho vystoupení od Franty a skupinové fotky většiny souborů (těch, které se přišly vyfotit).
Fotky od Romana.

Žádné komentáře:

Okomentovat